Окръжна прокуратура-София е привлякла като обвиняема 24-годишна жена за извършено от нея престъпление.
Убитият в Костенец наръган смъртоносно от бременната си приятелка (ВИДЕО)

Около 20.40 часа на 13 октомври в Костенец, пред къща на ул. "Шипка" 14, обвиняемата умишлено е убила мъж, съобщиха от прокуратурата. Жената е задържана за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски окръжен съд за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Любовен триъгълник завърши с убийство в Костенец

Арестуван е и още един участник в криминалния случай – 18-годишен младеж. А полицията съобщи, че вече има пълни самопризнания от извършителя на убийството.

По информация на NOVA 18-годишният младеж се е превърнал в свидетел на обвинението. Той е разказал пред съдия, че е видял как 24-годишната бременна Даниела е надвесена над тялото на 34-годишния Тихомир и го наранява с нож. Това е и причината от прокуратурата да ѝ повдигнат обвинение за умишлено убийство.

Сигнал за многократно намушкан мъж в безпомощно състояние постъпва на телефон 112 в неделя вечерта. Когато отиват на място, полицаите констатират смъртта на 34-годишния Тихомир. По тялото му има 7 прободни рани.

„В рамките на 6 часа са задържани мъж на 18 години и жена на 24 години”, съобщи Николай Спасов, директор на ОДМВР – София.

Според разследващите тримата и още един мъж се черпели с алкохол в двора на къщата на дамата в Костенец. Избухнал скандал.

„Основните мотиви са любовни. Има връзка между жертвата и момичето. Като разбира се, ние разглеждаме и други версии – изневери, скандали, битови”, заяви Николай Спасов.

По информация на NOVA 24-годишната Даниела е опитала да скрие оръжието на престъплението. Ножът обаче е бил открит от разследващите. Задържаната признала пред полицаите, че е бременна. Отскоро тя имала връзка с убития Тихомир. Бащата на детето й обаче бил друг мъж, който живее в Германия. За отношенията на Даниела и Тихомир разказва сестрата на арестуваната.

„Те днес се скарат, утре са в чудесни отношения. Там е силно казано отношения някакви да имат сериозни. И двамата са правили какви и не глупости. Точно тогава, когато влязох, двамата бяха отново пияни и Тихомир я беше хванал за гушата. Аз полудях, а сестра ми каза „остави го, ние знаем какво си правим””, разказва Емилия, сестра на Даниела.

В ареста е и 18-годишният Георги Събев. Убитият Тихомир и задържаната Даниела са били арестувани и преди. „Назад във времето са имали най-различни прояви. По-скоро с битов характер, за такива скандали”, обясни Петър Ценев, директор на Районно управление – Костенец.
nova.bg