Иззеха контрабандно гориво и наркотици в Софийско, съобщиха от МВР.

МВР

Специализираната операция за противодействие на престъпността е проведена на 14 септември на територията на Ботевград с участието на служители от криминална и икономическа полиция в ОД на МВР-София и колегите им от Районно управление-Ботевград.

Около 7:00 часа сутринта криминалистите пристъпили за проверка на частен адрес в жк. „Саранск“. В жилището са открити плик с 33 топчета суха растителна маса, увити в станиол.

След акция на ГДБОП във Варненско: Иззеха голямо количество наркотици (СНИМКИ)

При направения полеви тест тревата, с тегло 15 грама, реагирала на наркотичното вещество MDMA. Обитателката на жилището е задържана за срок до 24 часа. По случая се води разследване и е уведомена прокуратурата.

В рамките на акцията служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция и колегите им от Районно управление-Ботевград инспектирали автосервиз на главен път I-1, в местността „Бялата кал“.

МВР

По време на проверката са установени пластмасови туби, съдържащи 62 литра бензин без документ за платен акциз. Случаят веднага е докладван на Агенция „Митници“.

Горивото е иззето от митническите служители. Изготвен е констативен протокол и е съставен фиш за налагане на глоба.