Променят движението в столицата заради чествания на 3-ти март
Променят движението в столицата заради чествания на 3-ти март / cнимкa: Sofia Photo Agency

Във връзка с честването на Националния празник на България – 3 март, се въвеждат временни промени в организацията на движение в София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

 

Забраняват се влизането на пътни превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането от 8.00 часа до 12.00 часа днес по ул. "Оборище" - между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски", по ул. "Московска" - между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски", по ул. "11-и август" - между бул. "Княз Ал. Дондуков" и пл. "Св. Ал. Невски", по ул. "15-и ноември" - между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски".

 

От 13.00 часа до 20.00 часа няма да се пропускат автомобили и по бул. "Цар Освободител" - между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски", по ул. "15-и ноември" - между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски", по ул. "Аксаков" - между бул. "В. Левски" и ул. "Цар Иван Шишман", по ул. "Цар Иван

Шишман" – между ул. "Аксаков" и пл. "Народно събрание", по ул. "6-и септември" – между ул. "Аксаков" и бул. "Цар Освободител", а от 11.30 до 12.30 часа днес по ул. "Леге" – между ул. "Съборна" и пл. "Атанас Буров".

 

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превознисредства, с изключение на автомобилите, осигуряващи празничните прояви, до 20.00 часа днес по ул. "Оборище" – между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "11-и август". До 20.00 часа днес се закрива и базарът за художествени произведения.

 

От 8.00 часа до 12.00 часа няма да се допускат автомобили на паркинга до пресечката на ул. "Московска" и ул. "Г. С. Раковски".

 

Забраната важи и от 8.00 часа до 20.00 часа за паркингите на пл. "Народно събрание", на ул. "Оборище" - между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "В. Левски", на паркинга на северния тротоар на бул. "Цар Освободител" - между ул. "Кракра" и бул. "В. Левски", и на паркинга пред Национален исторически музей.

 

Във връзка с постъпило в Столичната община писмо от партия "Атака" за организиране на шествие и на митинг за отбелязване на 131-та годишнина от Освобождението, от общината съобщиха, от 7.00 часа до завършването на проявите се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на северната част на площад "Св. Ал. Невски"; на бул. "Княз Ал. Дондуков" между ул. "Г. С. Раковски" и моста "Чавдар" от двете страни, с изключение на автобусите, превозващи участниците в митинга и в шествието. Шествието ще премине от 12.00 часа по маршрут от пилоните пред НДК по бул. "Витоша", бул. "Кн. М. Луиза", пл. "Независимост", бул. "Цар Освободител", наляво по ул. "Г. С. Раковски", ул. "Оборище" до площад "Св. Ал. Невски". Митингът ще в западната част на пл. "Св. Ал. Невски" извън зоната за сигурност на Народното събрание и трябва да завърши до 16.30 часа.