/ iStock/Getty Images
Заповедта за премахване на бетонните фундаменти с метални конструкции в автокъща в Борисовата градина е подписана от главния архитект на София - Здравко Здравков, съобщава в профила си във фейсбук кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.



Той очаква скоро районната администрация да получи заповедта и да продължи по процедурата.

През декември миналата година кметът Трайков изпрати в Направление "Архитуктура и градоустройство" преписката за премахване на шест железобетонни фундамента с метални конструкции на автокъща, която се намира в самия парк.

Трайчо Трайков съобщава още, че е разговарял с главния архитект по въпроса за освобождаването на достъпа до 12-те дка общинска собственост, които в момента са заградени заедно с къпалнята "Мария Луиза". В момента те са заградени към къпалнята, която е частна. Вече имаме актове за общинска собственост и ще махаме оградата, посочва Трайков в социалната мрежа.

Той информира още, че е подписал 14 разрешения за артистична изява на публични пространства в район "Средец" на дванайсет музиканти, двойка акробати и една жива статуя. В района са одобрени десет места за тази цел, като по наредба условието е да не се използват озвучителни системи.
БТА