Двете момичета на 14 г. и 18 г., които пострадаха в катастрофата до Панчарево, са в стабилно състояние, съобщиха от столичната УМБАЛ "Св. Анна".

По-малката е била изведена от реанимация и вече се намира в Клиника по хирургия. Предстои да бъде насочена към Клиника по лицево-челюстна хирургия, където и предстои операция след фрактура на лицеви кости. След инцидента тя беше приета в болница с черепно-мозъчна травма, фрактури на лицеви
кости, фрактура на таза.

Шофьорът, предизвикал катастрофата край Панчарево - пиян и с 20 акта за нарушения

По-голямото момиче продължава лечението си в Клиниката по неврохирургия на болницата. 18-годишната имаше мозъчен оток и фрактури на
двете китки.

При инцидента загинаха двама души - водачът, причинил катастрофата, който почина на място, както и 16-годишно момиче, за чийто живот лекарите не успяха да се преборят.

Почина 16-годишно момиче, пострадало при катастрофата край Панчарево

Тежката катастрофа стана късно през нощта на 6 срещу 7 септември, когато 33-годишният водач се вряза челно в автомобил в насрещното движение, след което в тях се удря и трета кола. Ранени бяха 8 души, повечето младежи и тийнейджъри.

Пробата за алкохол на шофьора, предизвикал тежката катастрофа, е положителна. Резултатите са установили 1.8 промила в кръвта на водача. По-късно се оказа, че той има 20 акта и 3 фиша за нарушения на пътя.