За хулиганство са арестувани и 7 лица след неделния мач ЦСКА - Лудогорец
Сбиване на фенове и нападение на представители на ръководството на ФК "Хебър" (Пазарджик) с мача на "Локомотив София" отбелязаха уикенда. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и шефът на СДВР Георги Хаджиев дадоха брифинг, където дадоха повече подробности.

Задържаха трима мъже на столичен стадион

От Второ районно управление са започнали разследване за лица, които са съпричастни. Установени са петима души, сред които и изпълнителният директор на "Локомотив София", с наложена мярка за задържане за срок от 24 часа. Прокуратурата вече е сезирана за казуса и е образувано досъдебно производство за хулигански подбуди. Повдигнати са обвинения на три от лицата. Наложени са парични гаранции - на едното лице е за 2000 лв., а другите двама - по 1000 лева. Лицата вече са освободени, след като са платили гаранциите.

Балчишката прокуратура ще проверява случая с размириците на стадиона в Балчик


"Част от спортните мероприятия в София са с висок рисков фактор", отбеляза Георги Хаджиев. Отговорността по опазване на обществения ред по време на мача е от организаторите, в случая на клуба, който е домакин. Частната охрана не е взела адекватни мерки и тя ще бъде обект на проверка, уточни гл. секретар на МВР.

От брифинга стана ясно, че повечето столични футболни клубове имат сключени договори за сътрудничество с МВР, но органите на реда имат право да се намесват и без такъв да има такъв. Преди всяка среща се прави анализ колко рисков е даден мач, за да се обезпечат мерките за сигурност.

Шестима са задържаните за расисткия скандал, издирват се още


Арестите са заради нападение срещу представители на ръководството на „Хебър" (Пазарджик) по време на футболната среща на стадион „Локомотив" в събота. В сбиването се включили и други фенове на отбора домакин. Пострадали са няколко души.

След неделния мач ЦСКА - "Лудогорец" има седем задържани лица. Двама от арестуваните носели наркотични вещества, други двама имали хладни оръжия, а останалите били без документи и с маски, допълни Ивайло Иванов.