Откриха ремонтирания участък от бул. Ал. Стамболийски
Откриха ремонтирания участък от бул. Ал. Стамболийски / снимка: БГНЕС
С ремонта на бул. "Ал. Стамболийски" общият брой на ремонтираните улици в София през тази година стана 100, каза пред журналисти столичният кмет Бойко Борисов.

Днес бе отворен за движение ремонтираният участък от булеварда между ул. "Опълченска" и бул. "Константин Величков". Ремонтът на 980-метровият участък е финансиран с 3,5 милиона лева от бюджета на Столичната община. По думите на кмета водопроводната мрежа в участъка не е сменяна от 1911 година, като "Софийска вода" е подменила 80-милиметровия водопровод със 160-милиметров, а "Топлофикация – София" е реконструирала топлопровода си, който вече не преминава през дворни участъци.

Последният основен ремонт на трамвайното трасе по бул. "Ал. Стамболийски" е правен през 1978 година. Според Борисов, ако метеорологичните условия са благоприятни, 270-метровият участък по бул. "Ал. Стамболийски" между ул. "Опълченска" и пл. "Възраждане" ще бъде ремонтиран по време на коледните празници. Ако това не стане – ремонтът ще бъде през март 2009 година, посочи той.

Борисов посочи, че ще започне събарянето на сградите в участъка между бул. "Ал. Стамболийски" и бул. "Тодор Александров" по ул. "Опълченска" за изграждането на допълнително платно.

Попитан дали бул. „Цариградско шосе” ще бъде ремонтиран догодина, кметът заяви: „С това правителство толкова. Догодина ще има друго правителство и ще видим”.