Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Колин Колев. Той бе задържан по обвинение за участие във въоръжен грабеж на 15 ноември 2022 година.

колин колев мярка заседание инкасо
БТА

Съдът остави в ареста Колин Колев, обвиняем за обира на над 5 млн. лв. от инкасо автомобил

При инцидента, станал до голям столичен търговски център, бе обран инкасо автомобил и бяха откраднати над 5 милиона лева.

Защитата заяви в съдебна зала, че няма достатъчно преки доказателства по случая. Разпитаните преки свидетели-шофьорите на инкасо автомобила, казват, че са видели нападатели с маски.

На 23 декември същото решение взе и първата инстанция, а днес апелативният съд потвърди решението.


По делото има разпит на свидетел с тайна самоличност. Той е един от хората, които Колев повикал в началото на 2022 година. Пред разследващите мъжът разказал за случилото се. Именно тайният свидетел е разказал как е станал обирът на инкасото. Така, чрез разпита на свидетеля и след видеотехническа експертиза, става известно, че петимата нападатели били в дълги черни роби, маскирани и с ръкавици. 

На колите са били поставени крадени украински номера. След обира нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница, след което завили по черен път. Там имало оставени други коли.  

Апелативните съдии сметнаха, че има достатъчно доказателства за извършения обир. Престъплението само по себе си е с висока степен на обществена опасност.
Димитър Абрашев/БТА