/ БГНЕС
Откриват офис за граждани в Националната следствена служба
Директорът на Националната следствена служба Евгени Диков
92332
Директорът на Националната следствена служба Евгени Диков
  • Директорът на Националната следствена служба Евгени Диков
От днес столичани ще могат да получат за минути удостоверение за наличие на  висящи дела, необходимо при започване на работа, както и  издаване или подновяване на разрешителните за оръжия и др.

Гражданите ще трябва да подадат заявление в новооткрития фронт-офис в Националната следствена служба, който се намира на бул. "Г.М. Димитров", а получаването на служебната бележка става  веднага.

Офисът разполага с три гишета, като едно от тях е пригодено за трудно подвижни хора.

БГНЕС


Целта при създаването на фронт офиса в Националната следствена служба е осигуряване на бързина и удобство при подаването на заявленията и получаването на готовите служебни бележки. С така създадения офис това ще може да се случва с едно посещение на гражданите, като подаването и получаването ще става на момента.

До момента за получаването на справка за висящи дела се налагаше да подадем нужните документи в Националната следствена служба. Процедурата траеше средно около седмица.

Годишно Националната следствена служба издава 70 000 удостоверения за висящи дела. Най-голямата част от подаваните документи са за издаване или подновяване на разрешителни за оръжие.