/ БГНЕС
Вторият ден от първия обилен снеговалеж в столицата  - равносметката е непочистени велоалеи и метротостанцията на Летище София прокапа. Основните пътища са проходими, а градският транспорт се движи без проблем. Софиянци обаче се оплакват, че по голяма част от велосипедните трасета снегът още стои. От Столичния инспекторат обясниха пред „Дарик”, че тези по улица „Г.С.Раковски” и в квартал „Младост” са разчистени, а велоалеята по „Дондуков” пък била почистена от фирмата на добра воля, защото булевардът още не бил готов.

Времето през декември - ще има ли сняг за Коледа и каква зима ни чака
 
За автомобили София е проходима, за вело енстусиастите обаче – не съвсем. Слушатели сигнализират за непочистени велоалеи по булевардите „Гоце Делчев”, „Прага”, както и по частта на „Дондуков” с павета.

сняг София
Darikradio.bg, Виктория Ниновска


МВР: Все още по пътищата има коли с неподходящи за зимата гуми (ВИДЕО)

Шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева обясни, че ще се работи по сигналите, а някои велоалеи вече били почистени. Други, като тази на „Дондуков”, била разчистена изцяло на доброволен принцип, защото ремонтът не бил завършен:
 
„Зависи велоалеите къде са. За „Раковска“ и „Дондуков“, както и за „Младост“ са изчистени. Велоалеята по „Дондуков“ е изчистена, но на места има сложени купчини пясък, които изглеждат като купчина сняг, но просто булевардът още не е завършен и нямаме отношение. Затова фирмата чиста на добра воля. За останалите ще извършим проверка. Където е необходимо, ще възложим незабавно да бъде почистено“, каза Георгиева.

Натежали от снега клони потрошиха автомобили в столицата

сняг София
Darikradio.bg, Виктория Ниновска

Другата беда, която дойде със снега в София, е течът на станцията при Летището. Метрото стигна до там в началото на 2015-а година, а в края на 2017-а вече пропуска вода. Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че забравени отвори са причинили вчерашните локви:
 
„Получих информацията от заместник-директора на метрото, че някой вероятно е забравил да затвори тези отвори, които се оставят, за да може да има проветрение през лятото. Това трябва да се отстрани“, допълни кметът.

сняг София
Darikradio.bg, Виктория Ниновска

След „Татяна“ идва „Филип“ - как избират имената на циклоните

Заради студеното време тази нощ в Кризисния център на общината над 60 бездомни са потърсили подслон.