Със специална грамота министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров награди екипа на имунизационните кабинети в УМБАЛ „Св. Анна“-София АД. В грамотата се подчертава, че е за  „постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания на Република България срещу COVID-19.”

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев също награди с грамота екипа на имунизационните кабинети на болницата и заедно с кметовете от цялата област връчи на изпълнителния директор на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД д-р Славчо Близнаков плакет с гербовете на всички общини в Софийска област.

1132 ваксини са поставени в пунктовете в София през уикенда

Справка на РЗИ-Софийска област показва, че общият брой на ваксинираните лица от Софийска област е 96 430 и представляват 40% от населението на областта, като със завършена имунизация от тях са 21 % или 50 285 лица. 

Военномедицинска академия (ВМА) също бе отличена с грамота от Министерство на здравеопазването за постигнати високи резултати и съпричастност към имунизационната кампания в битката срещу COVID-19.

107 471 са общо поставените дози във всички военни болници в страната от началото на кампанията, която в България стартира в края на месец декември 2020 г.

Екипите на ВМА бяха сред първите, които се включиха в имунизационния процес у нас. Ваксинационни пунктове бяха разкрити не само в централната болница в София, но и в останалите структури в страната.