Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода”.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод в кв. „Сеславци“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: кв. „Сеславци“ и затвор „Кремиковци“.

При продължителност на строителноремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред кметството на кв. „Сеславци“ и затвор „Кремиковци“.

Високата цена на тока е на път да удави ВиК сектора у нас

След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода", живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги. Във връзка с подмяна на спирателен кран по ул. „Монтевидео“ в жк. „Овча купел 1“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Монтевидео“, ул. „Братя Бартел“, ул. „Анастасия Димитрова“, бул. „Президент Линкълн“ и 88 СУ „Димитър Попниколов“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: срещу бл. 508 и бл. 514.

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по ул. „Йосиф Брадати“ в кв. „Кръстова вада“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Емилиян Станев“ № 74А, № 74Б, №74В и ул. „Никола Крушкин - Чолака“ № 10 и № 16.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Никола Крушкин - Чолака“ № 16.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.