Терзиев обясни, че се стреми да изгради екип, който да може да реши проблемите на София
Дълбоко вярвам, че успелите хора са тези, които трябва да се връщат към обществото.

Идват моменти, когато трябва да направиш този избор - дали да стоиш отстрани, да гледаш какво се случва и да си недоволен, или просто да направиш нещо по въпроса, когато имаш тази възможност.

Това заяви пред NOVA кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, издигнат от ПП-ДБ и „Спаси София”.

Кой е кандидатът за кмет на София, издигнат от ПП, ДБ и „Спаси София“

„Аз съм имал доста политически предложения през годините, за различни роли от различни партии, включително имаше отворен разговор да бъда кандидат за кмет и на миналите избори.

Тогава предложението беше от „Демократична България”. Бил ми е предлаган и министерски пост - икономика, иновации, още преди „Продължаваме Промяната”, допълни той.

Въпреки предложенията през годините, сега решава да се включи в битката за София, защото чувства, че може да бъде полезен. „Сега имаше нужда да намерим път към това да обединим всички тези формации около едно, за да имаме най-добри шансове да спечелим София и да я управляваме качествено”, обясни кандидатът за кмет на столицата.

Терзиев обясни, че се стреми да изгради екип, който да може да реши проблемите на София. „Ние си представяме да има повече усилия да се запази зеленината на кварталите, да се облагородят зелените площи, да се атакува презастрояването и да бъде решен проблемът с паркингите”, поясни той, като даде заявка за строежи на паркинги и зониране.

21 детски градини се строят в София (СНИМКИ)

Централна за него е и темата за образованието. „Ако не оправим този проблем, ще продължаваме да страдаме от всички други. Много е важно децата ни да прекарват време в училище в една хубава среда. Децата и майките да чувстват, че това е най-сигурната среда”, поиска Терзиев.

„Трудно ми е да приема, че може да се построят 15 големи сгради на една улица за една година, а не можем да построим 50 детски градини за 4 години в цяла София. Просто не мога да го приема”, подчерта кандидатът за кмет.
nova.bg