"Това, което видях в новата четворна коалиция, са хора, представители на различни партии, както леви, така и десни. Отстрани ми изглежда малко странна тази комбинация, но всяка партия има правото да избере своята предизборна стратегия". Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира пред журналисти обявената снощи кандидатура на Васил Терзиев за кмет на София.  

Терзиев бе издигнат от "Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократична България" (ДБ) и "Спаси София", подкрепена и от "Екипът на София".

Йорданка Фандъкова каза, че не познава Васил Терзиев. ПП и ДБ дадоха ясна заявка за интерес към София и издигнаха свой кандидат, а той заяви като основен приоритет строителство на детски градини, което е чудесно продължение на моята програма, посочи Фандъкова.

Кой е кандидатът за кмет на София, издигнат от ПП, ДБ и „Спаси София“

Тя изрази надежда финансовият министър Асен Василев този път да заложи средства за строителство на детски градини в София, защото това по думите й не се е случило през 2021 и 2022 г.

Тя припомни, че още след последните мести избори е взела решение да не се кандидатира за нов кметски мандат. Давам възможност на млади хора да се докажат и да работят за София, посочи Фандъкова. За нея е важно проектите за столицата да продължат. Във всеки сектор оставям подготвени, готови проекти, осигурено финансиране, така че има възможност да се работи, посочи Фандъкова и изрази надежда софиянци да направят добър избор.
София Господинова/БТА