/ Thinkstock/Getty Images
В район "Красно село" и днес, 27 март, е извършена дезинфекция на пешеходни подлези, подходи към тях, спирки на градския транспорт и улични кошчета, съобщават на сайта си от инспектората.

Третирането с дезинфекционни препарати е извършено от фирмата изпълнител, която отговаря за района. Контрол на място е осъществен от екипи на инспекторите от район "Красно село".

От инспектората информират още, че строителна фирма е получила акт за замърсяване на улица "Христаки Павлович" в жк "Сухата река". Нарушението е установено днес, при текущ контрол от инспекторите на място. 

Извънредно дезинфекцираха „Столипиново“ и „Шекер махала“ в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Замърсяването с кал на уличното платно е причинено от излизащи камиони от строителната площадка, която е разположена на същата улица - номера 8, 10 и 12.

При проверката е установено още, че на обекта липсва устройство за измиване на ходовата част на строителните машини. За допуснатото нарушение е санкционирана фирмата, която извършва строежа. 

Размерът на санкцията за подобен род нарушения на основание Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столичната община е от 500 до 20 000 лв.