Църквата с послание за вяра и кураж. По инициатива на Столичната митрополия духовници доброволци ще влязат в COVID-отделенията в болници в София, за да вдъхнат кураж на пациентите и медицинския персонал. Те ще влизат и в другите отделения, предава NOVA. 

"Идеята се зароди с благословията на патриарх Неофит. Целта е да бъдем заедно и близо до хората. Вярата може всичко - тя побеждава света, ада и плътта, дава надежда и лекува всеки, който вярва истински и от сърце.

Софийски духовници ще посетят COVID отделенията на болниците

В COVID-отделенията на петте големи столични болници ще влязат три екипа от по трима свещеници, както и два екипа по четири човека в останалите отделения", обясни отец Костадин Тренев. 

По-късно през деня в църквата "Св. Неделя" ще бъдат осветени около 6000 икони. Те ще бъдат раздадени в столичните болници.

Първото здравно заведение, в което духовниците ще влязат, ще бъде "Пирогов". На иконите, които ще бъдат дарени, има и послания, подписани от патриарх Неофит. Инициативата ще продължи до Коледа, а след Нова година - за Богоявление, от 5 до 7 януари.
nova.bg