/ БГНЕС
Четири протеста са планирани в София. Три от тях ще са под формата на шествие. Очаква се всички те да затруднят движението в центъра на града. Заради протестите се забранява и паркирането на пл. "Княз Александър І" и около храма "Александър Невски". Две от демонстрациите са от серията за смяна на системата и оставка на правителството. За 15 часа е насрочено началото на автошествие "Смяна на системата", организирано от граждански форум "Промяна". Протестът на "Промяна" днес трябва да започне на пл. "Княз Александър I Батенберг" от 15 часа.
 
От общината обаче очакват заради демонстрацията да бъде спряно движението по бул. "Цар Освободител" между пл. "Независимост" и ул. "Раковски". Тъй като се очаква участниците в демонстрацията да пристигнат от други градове в страната, от местната власт предупреждават за затруднения в трафика на основните входове на София за времето от 12 до 15 часа.
 
Другият протест и шествие, насрочен за неделя в София, ще поиска оставката на правителството. Организатор е Росен Миленов. Той е бивш служител на ГДБОП и ДАНС, а името му стана известно покрай изтичането на записи по аферата "Мишо Бирата". Очаква се от 13 до 16 часа протестът да премине в шествие, а участниците в демонстрацията ще се засекат с хората, посетили събитието на "Промяна", тъй като маршрутът на шествието им минава през пл. "Независимост". От там шествието, организирано от Миленов, ще премине по булевардите "Дондуков", "Васил Левски", "Цар Освободител" до пл. "Орлов мост" и езерото Ариана. Затруднения на движението ще има по време на шествието по посочения маршрут.
 
В 13 часа в Княжеската градина пък започва митинг протест и шествие - молитва "За свобода на вероизповеданието". Организатор са "Християнски църкви на Вяра в България". Шествието им ще започне в 14.30 часа по маршрута - Княжеска градина, ул. "Гурко", ул. "Г. С. Раковски", престой пред сградата на ЕК - 10-15 минути, бул. "Патриарх Евтимий", парково пространство НДК.
 
Последният протест-присъствие е на майките на деца с увреждания. Началният му час е 17.30 ч. пред Министерски съвет.