Жозеф Дол посети Нова Загора
Жозеф Дол посети Нова Загора / netinfo

„Обещавам след година да се върна в България и да продължим разговора си за развитието на земеделието”, каза по време на срещата си в Нова Загора с фермери и земеделски производители председателят на ЕНП – ЕД Жозеф Дол.

Той изтъкна, че за него е изключително важно да се срещне с хора, които подобно на него се занимават със земеделие, да се запознае с техните проблеми и трудностите, които те срещат в ежедневието си. „Предвижда се създаване на социално-финансово перо към европейските фондове за справяне с последиците от бедствията”, информира председателят на ЕНП.

Дол изрази мнение, че ако министърът на земеделието не си върши работата и не съдейства на хората, то той трябва да бъде сменен. “България има да учи още много, но съм убеден, че с общата ни работа тя ще достигне нивото на останалите страни в ЕС.

Съсловните ви организации трябва да проучат много добре как се изразходват средствата за земеделие в останалите страни-членки на ЕС като Испания и Португалия, които са с развито земеделие.”, заяви в края на срещата си с Жозеф Дол.