Зелени Балкани срещу уволнението на директора на Природен парк „Сините камъни
Зелени Балкани срещу уволнението на директора на Природен парк „Сините камъни / netinfo

Декларация срещу „подновените опити за безпринципна подмяна на директори на Природните паркове в България" и по повод  на неофициална информация за неправомерното уволнение на директора на Природен парк "Сините камъни" - инж. Иван Иванов бе разпространена от директора на природозащитната организация Ивелин Иванов.

Това е поредният опит за оказване на натиск върху управлението на природните паркове, с цел реализирането на частни икономически интереси, се казва в декларацията изпратена до министъра на земеделието и храните и изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите.

„За съжаление природните паркове през последните години също не бяха пощадени от така наречения „инвеститорски интерес"!

Все още са пресни спомените ни от това как, самозабравили се местни феодали и кметове - проводници на нечисти капитали, под закрилата на правителството на Тройната коалиция се опитаха да подменят „непослушните" директори на Природните паркове "Витоша, "Врачански Балкан" и "Странджа".

Декларираната от новата власт принципност и управление в интерес на обществото противоречат на последните информации за подмяна на директора на ПП "Сините камъни" - инж. Иван Иванов! Към настоящия момент конкретни аргументи и факти за подготвяната смяна липсват, което навежда на мисълта, че тя е с цел разчистване на пътя за реализиране на частни икономически интереси или пък за прикриване на извършени вече престъпления, например незаконни заменки на земи! 

Явно заинтересованите кръгове, искащи смяната на директора не са достатъчно информирани, че не директора на парка, а законите на страната са пречката за реализиране на техните интереси", смятат от Зелени Балкани.