/ DarikNews.bg
Водоподаването в кварталите "Клуцохор", "Комлука", "Звездите", "Република", "Ново село", "Сини камъни", "Българка" и Вилна зона ще бъде възстановено около 17:00 часа, съобщиха от „ВиК“-Сливен.

То беше прекъснато тази сутрин поради авария по главния водопровод, който снабдява с вода високите части на Сливен. Аварийните екипи на „ВиК“ откриха сериозна повреда. Установено бе, че течът е предизвикан от над 30 сантиметрова вертикална пукнатина, отворена по амортизирана метална водопроводна тръба.

Подмяната на старата тръба с дължина 200 метра е била подмината в този участък при реконструкцията на водопроводната мрежа в кв. "Клуцохор". Пропускът по време на изграждането на новия воден цикъл предизвикал подобна повреда по същата тръба само преди два месеца. 

"Поради опасност от чести аварии, в скоро време проблемният участък ще бъде основно ремонтиран. Предвижда се амортизираната тръба да бъде изцяло подменена при реализирането през 2018 година на новия проект на водното дружество за реконструкция на част от водопроводната мрежа на областния градЮ, каза управителят на „ВиК“ инж. Севдалин Рашев.