Вдигат цената на терена с недовършената болница?
Вдигат цената на терена с недовършената болница? / netinfo

Общата цена за продажбата на терена на недостроената болница край Сливен да се повиши с около 500 000 лв., около това становище се обединиха участниците в извънредното заседание на икономическата комисия и комисията по устройство на територията към Общинския съвет. Това заяви пред Дарик председателят на местния парламент доцент Иван Андреев. Завишаването в цената идва от промяна в два от параметрите - повeче пари за парцел от 1,8 дка и завършването на жилищата на 100 %. На заседанието присъстваха ръководителите на групи общински съветници, кметът на общината Йордан Лечков и Васил Йовчев, изпълнителен директор на „Декотекс” - фирмата, която иска да инвестира в имота.

Кметът предлага сградата и близо 80 дка прилежаща площ да бъдат продадени чрез конкурс с начална цена 3 921 740 лв. Купувачът ще трябва да изгради и 60 жилища в квартал "Дружба" и да ги предаде на общината. Общото мнение от заседанието бе, че жилищата трябва да бъдат завършени на 100 %, а не както бе първоначалното предложение за завършеност на 70%. Участниците в заседанието смятат, че не бива да отпада продажбата на имот от 1 800 кв. м, а да се вдигне неговата цена от 65 000 на 90 000 лв. Предложението този парцел да отпадне бе направено на заседанието на Общинския съвет на 28 септември.

С новите корекции предложението за продажбата на терена с недостроената болница отново ще бъде внесено за гласуване от местния парламент. Според Андреев ще продължат преговорите за уточняване на цената на декар. Той заяви, че е отпаднало едно от изискванията за участие в конкурса да има 20 млн. евро референция, с която да се гарантира изграждането на комплекса. „Продажбата трябва да бъде не на всяка цена и на определен инвеститор”, допълни Андреев.