В Стралджа ще изграждат енергиен парк за слънчева енергия
В Стралджа ще изграждат енергиен парк за слънчева енергия / netinfo
В Стралджа да се изгради енергиен парк от елементи, които ползват слънчева енергия. Това предложение на фирма от Добрич бе разгледано на априлското заседание на Общинския съвет. Идеята бе представена от кмета Митко Андонов. Съветниците го упълномощиха да изготви предложение за вида и формата на сътрудничество с фирмата и съвмествата реализация върху общински терен. Приблизителната стойност на проекта е в размер на 25 млн.евро. Подписването на окончателния договор за проекта ще стане след одобрение на ОбС.

Съветниците утвърдиха още Общинска програма за закрила на детето и няколко докладни записки за замяна на земеделска земя с цел изграждане на животновъдни ферми и малки земеделски стопанства. Взето бе решение за продажба чрез търг на два броя стоматологични стола.Утвърден е и планът за работа на ОбС за годината. 12 нуждаещи се граждани от общината ще получат еднократни помощи по решение на ОбС на обща стойност 1700 лв.

Плакет на името на Яворов ще бъде една от престижните награди на общината за творци, хора на изкуството, образованието. ОбС гласува възлагане изработката на художествен проект на наградата “Плакет на името на П.К.Яворов” на художника Петко Йорданов, член на Дружеството на художниците Ямбол. Решението е във връзка с прилагане Наредба № 9 на ОбС за символиката на общината.

Всички съветници подкрепиха предложението на кмета за участие на общината в кандидатстване по процедура за предоставяне безвъзмездна финансова помощ по ОП”Околна среда” с различни проекти.