ученици
ученици / община Сливен
Учениците от клуб „Родолюбие“ при ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ бяха на посещение в Община Сливен. То беше във връзка с гражданското образование на тема „Как работи общинска администрация?”. Младежите, водени от своя ръководител Елена Кондева разгледаха информационния център, залата за пресконференции, залата на Общински съвет и се срещнаха се със заместник- кмета Пепа Чиликова. Тя им разказа за дейностите на Община Сливен, свързани с образованието, културата и младежките инициативи.

Пепа Чиликова подари на учениците национален трибагреник. Подаръкът беше определен от тях като особено ценен. Националният трибагреник ще бъде поставен в летописната сбирка на гимназията.

ученици
община Сливен


Клуб "Родолюбие" при ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков” Сливен е създаден през 1997 година. Учениците от клуба проучват историческото наследство, изучават исторически събития, моменти от миналото на Сливен, възстановяват народни празници и вярвания, запознават се с музейни сбирки, археологически разкопки, участват в различни исторически чествания. През учебната 2017 г. - 2018 г. клубът е в рамките на проекта „Твоят час“. В него работят 8 ученици с изявен интерес към историята.