Ученици от Сливен ще посетят Европарламента в Страсбург
Ученици от Сливен ще посетят Европарламента в Страсбург / ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ – Сливен

24 ученици от Професионална гимназия по икономика „Професор доктор Димитър Табаков“ – Сливен ще посетят Европарламента в Страсбург през април. Отборът на училището спечели в състезанието „Евроскола“, което се проведе през уикенда в Стара Загора. В него взеха участие отбори от областите Сливен, Ямбол и Стара Загора, съобщават от гимназията.

Борислав Атанасов, Неделина Павлова, Делян Михайлов, Ралица Вълева и Метин Башев от 11в клас са участниците, които с отличния си отборен дух и неоспорими знания по актуални за Европейския съюз въпроси спечелиха симпатиите както на журито, така и на публиката. Изразиха лично мнение в разработването на темата "Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще", което е и мотото на Евро съюза за тази година. Участниците трябваше да представят своята идея на български и английски език и да отговарят на въпроси на журито, свързани с икономическото развитие и начините за помощ на нуждаещите се държави.

 

Със своя успех те извоюваха правото на 24 ученици от училището да посетят Европейския парламент в Страсбург през април тази година. Там те ще могат да опознаят работата на парламента и ще се включат чрез симулирани заседания в работата му.