/ Дарик Сливен
Златев: Търси се компромисен вариант за споразумението с Иран
97303
Златев: Търси се компромисен вариант за споразумението с Иран
  • Златев: Търси се компромисен вариант за споразумението с Иран
"Компромисен вариант по отношение споразумението с Иран ще се търси в Сливен". Това заяви ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. В момента се провеждат консултации, а позицията на ЕС ще стане ясна на срещата на високо ниво идната седмица в столицата.

САЩ се готвят да наложат нови санкции на Иран

"Изясняване на отношенията с Иран е важно не само заради запазване на ядреното статукво, но и заради това, че те имат отражение и върху икономиката на ЕС", подчерта още Златев.

Остри реакции по света след решението на САЩ за споразумението с Иран

Огнян Златев коментира и Европейската директива за уеднаквяване възнагражденията и условията на труд на превозвачите. По думите му, не се стреми да бъдат ощетени българските превозвачи и не са насочени срещу тях.

В София ще се проведе среща с еврокомисаря  по транспорта Виолета Булц. На нея ще бъде търсено решение, които да удовлетворява и двете страни, заяви Златев.

САЩ излизат от споразумението с Иран

Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България  бе в Сливен за участие в Евробазара, посветен на Деня на Европа и награждаване на децата,  участници в кампанията за съхраняване на българските традиции и обичаи.