Стълбовете в центъра на Сливен стават антиплакатни
Стълбовете в центъра на Сливен стават антиплакатни / Община Сливен

120 стълба в Сливен ще бъдат обработени с многопластовата боя, като антиплакатната и антикорозионна боя ще пази стълбовете поне 8 години.

В момента продължава почистването, боядисването и обновяването на електрическите стълбове по бул. „Хаджи Димитър” от бл. 64 до ЖП гара - Сливен и малка част от стълбовете, разположени по обновената пешеходна зона. Боя ще бъде нанесена върху стълбове по новата улица, свързваща бул. „Цар Симеон” и ул. „Великокняжевска”, както и на пл. „Хаджи Димитър”

.Технологията с многопластово нанасяне на специална антиплакатна боя е чешки патент и включва механично отстраняване на старата боя, нанасяне на антикорозионен грунд, хидроизолационно покритие и последващо нанасяне на антиплакатната боя.

По този начин стълбовете ще бъдат предпазени от корозия и всеки опит да се залепи афиш върху обработен стълб с боя,  ще бъде неуспешен.

Поставянето на антиплакатна боя по уличните стълбовете започна през 2012 година, когато пробно в  Сливен бяха боядисани улични стълбове по пешеходната зона и бул. „Хаджи Димитър”.