Средства от Програма „Оптимизация на училищната мрежа” получи община Ямбол
Средства от Програма „Оптимизация на училищната мрежа” получи община Ямбол / netinfo

Община Ямбол е одобрена за финансиране по Националната програма „Оптимизация на училищната мрежа”. По сметката на общината вече са преведени 125000 лв., които представляват половината от средствата, за които общината кандидатства. Финансовата помощ се предоставя целево за ремонт и оборудване на училища.

Съгласно условията на програмата първочално се отпускат 50 на сто от утвърдената сума, като до средата на октомври следва да се изпрати отчет за извършванвите дейности. Общата стойност на утвърдените за община Ямбол средства е 250 000 лв.

Една значителна част от тях ще бъдат вложени за ремонтни дейности в ОУ „Димчо Дебелянов”. Със средства по програмата ще се извършат строително-ремонтни дейности по отделяне на учебения корпус на ГПЧЕ „Васил Карагьозов”.

За ОУ „Н. Петрини” и НУ „Проф. Нойков” са предвидени средства за обзавеждане и оборудване на класни стаи и специализирани кабинети. В рамките на общата сума по Програмата „Оптимизация на училищната мрежа” влизат и обезщетенията на персонала на НУ „Р. Ив. Колесов”.