/ ОД на МВР-Сливен
Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност е проведена на 7 юли в котленското село Градец, съобщиха от полицията.

Спецакция се провежда в област Разград

Акцията е осъществена за времето от 12:00 до 20:00 часа от служители на ОДМВР-Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. В хода на операцията са проверени 151 лица, 70 превозни средства, търговски обекти и частни имоти.

Извършени са проверки и наблюдение на самотно живеещи възрастни хора в селото. Осъществен е контрол на криминалния контингент, като е установено местонахождение на 29 лица. Връчени са 12 призовки и 11 наказателни постановления за наложени глоби по административен ред.

Установен е случай на нарушаване на тишината, като е съставен акт и е иззета музикална уредба. Съвместно със служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР-Сливен са извършени процесуално-следствени действия в частен имот в село Градец по подозрение за извършване на банкови услуги, без съответното разрешение по закон.

В дома на 67-годишен мъжса открити и иззети веществени доказателства за извършваната незаконна дейност. Мъжът е отведен в Районно управление-Котел и задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Иззеха археологически предмети, старинни монети и наркотици в Ямбол (СНИМКИ)

В хода на операцията е разкрито престъпление срещу интелектуалната собственост.
В търговски обект в село Градец е установена нерегламентирана продажба на спортни артикули, носещи марката „Аdidas“. Стоките са иззети. По случая е образувано бързо производство.

За времето на операцията са установени 14 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредба №1 на община Котел. На нарушителите са съставени актове и са наложени глоби с фиш.

Съвместните операции по противодействие на конвенционалната престъпност, насочени срещу личността и имуществото на гражданите на територията на ОД на МВР-Сливен продължават.