СОУ „П. Яворов” в Стралджа изпрати своите зрелостници
СОУ „П. Яворов” в Стралджа изпрати своите зрелостници / Общински пресцентър Стралджа

С червени рози, много усмивки и „На многое лета”  в СОУ ”П. Яворов” - Стралджа изпратиха своите абитуриенти. Момичетата и момчетата от випуск 2014 , развълнувани и щастливи, за последен път се строиха в двора на любимото училище.  „СОУ ”П. Яворов” ви даде най-важното – знанията, които са ви необходими, за да сбъднете мечтите си!”, обърна се към зрелостниците Валентина Маринова, директор на училището. Тя пожела на 26-те, завършващи средното си образование, да са здрави, да вярват в себе си, да се борят за реализиране на най-смелите си мечти и да помнят, че учителите винаги ще бъдат мислено с тях, ще имат готовност да им помогнат във всеки труден час.

„Сигурен съм, че много от вас ще кандидатстват във ВУЗ и ще продължат да учат. Към тях имам пожелание - да завършите успешно и да се върнете при нас. Защото родният град се нуждае от млада смяна!” - каза в приветствието си кметът на общината Митко Андонов. На тези, които ще започнат работа, той пожела да бъдат упорити, отговорни, дисциплинирани, за да получат добра атестация от работодателите. „Бих искал всеки от вас да сбъдне мечтите си! Пожелавам ви да се чувствате полезни и щастливи в живота!” - добави той и на сбогуване подари на всеки от випуска албум с посланието „Човек е голям, колкото са големи мечтите му! С младежки устрем – напред!”

От името на абитуриентите обръщение към учители и гости, към съучениците поднесе Ина Панайотова. Поднасяйки благодарност за получените знания, за щастливите мигове в родното училище, тя добави: ”Тук ние научихме: обичта се пали с обич, както огънят с огън! Научихме, че щастието е в това, че ни има!”

 

Абитуриентите пуснаха в небето над Стралджа 26 шарени балони - като надежда, че следвайки вятъра, младите хора ще намерят своя път, ще го изпълнят със съдържание, ще се чувстват полезни и щастливи.