Сливенска танцова двойка по спортни танци спечели купа „Сливен”
Сливенска танцова двойка по спортни танци спечели купа „Сливен” / netinfo

Първо място в клас 11D по спортни танци за купа „Сливен” спечели танцовата двойка Братан Братанов и Пламена Николова от Стара Загора. Сливенските състезатели Николай Сивов и Божидара Стефанова завоюваха шесто място сред 40 танцови двойки от 15 клуба на страната.

В клас 13D първото място спечелиха Живомир Илиев и Теодора Пейнерджиева от Сливен, а в клас 15 В St. представителите на Сливен Димитър Трифонов и Мария Кръстанова от спортен клуб „Туида Сливен” се класираха на пето място, а Михаил Младенов и Цветелина Спирова на шесто. Първото място спечели танцовата двойка от Бургас Тодор Атанасов и Павлина Георгиева.

Първи в клас 15 В La са Иван Карастоянов и Никол Николова от „Бургас 75”, пети са Михаил Младенов и Цветелина Спирова от Сливен, а шести - Димитър Трифонов и Мария Кръстанова от спортен клуб „Туида Сливен”.

В момента се състезават състезатели над 19 г. - La и St, младежи - La и St, юноши - La и St за купа „България”. Отборното първенство и шоупрограмите са с начален час 16.30 часа.

Проявата е посветена на празника на Сливен – Димитровден. Организатори на тези прояви са КСТ "Сливен", община Сливен и БФСТ.