/ ОДМВР Сливен
220 проверени автомобила и 353 лица по време на специализирана полицейска операция на територията на полицията в Сливен. В хода на акцията са констатирани 67 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата за обществения ред на община Сливен.

Полицаи спипаха водачи с над 2 промила алкохол

За времето от 15:00 часа на 31 август до 18:00 часа на 2 септември полицейски служители от участъци „Запад“ и „Петолъчка“ със съдействието на Зонално жандармерийско управление-Бургас са извършили контрол в селата Сотиря, Тополчане, Камен, Калояново,Глушник, Самуилово, Николаево, Чинтулово, Селиминово и други.

села в община Сливен
ОДМВР Сливен

Операцията е с цел превенция и противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на селскостопанската продукция, контрол по пътна безопасност, опазване на обществения ред и нощната тишина.

След акция: Установиха водачи, употребили алкохол и наркотици

Проверявани са автомобили и превозни средства с животинска тяга, осъществен е контрол на лица от криминалния контингент. Съставени са 32 акта -12 по ЗДвП, 15 по ЗБЛД и 5 по Наредбата на общината. Установен е водач с алкохол 2,45 промила в село Камен. Не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред.

Полицейски сили на ОД на МВР и жандармерията продължават съвместните операции и на територията на останалите общини в област Сливен.