/ община Сливен
Първата самостоятелна изложба на Радка Стоева ще бъде открита в Сливен. В нея тя ще покаже най-новата си живописна серия. Стенопис на авторката е част от общ проект на тема „Стенописно изречение -„и ний сме дали нещо на света на вси славяни книга да четат“, осъществен през 2013 в Народна Библиотека „Св. Св.Кирил и Методий“, София.

Радка Стоева
община Сливен

През 2015 г. реализира още една монументална творба в ДКЦ VI София с име „Флуиди“. Радка Стоева е родена на 29 Август 1989 г. в Сливен. През 2008 завършва специалността „Иконопис” в Национална художествена гимназия „Димитър Добрович". През 2015 г. успешно защитава магистърска степен в Национална художествена академия, София , специалност „Стенопис” при професор Олег Гочев.

Като член на Представителството на СБХ в Сливен, Радка Стоева взема участие в общите изложби на гупата в галерия „Май”. Там през 2016 г. представя иконостас, на който е съавтор. Той е предназначен за параклисът „Света Петка” в село Трапоклово.

Същата година се включва в кураторския проект „Преоткриване” осъществен в Художествена галерия „Димитър Добрович”, Сливен с монументалната по размерите си творба „Огнена колесница”.

Изложбата ще бъде открита днес в галерия "Май" от 18:00 часа.