Ямбол - домакин на 33-я конгрес на карнавалните градове
Ямбол - домакин на 33-я конгрес на карнавалните градове / Община Ямбол

Делегати от близо 20 държави пристигат в Ямбол за 33-я Конгрес на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ). Градът ще бъде домакин на годишната среща на Федерацията в периода 8-16 юни.

До момента участие във форума са потвърдили над 120 членове на ФЕКГ от Европа и Америка, сред които представители на Швеция, Португалия, Малта, Белгия, Германия, Холандия, Словения, Хърватска, САЩ, Колумбия и др.

„Провеждането на висшия годишен форум на Федерацията на европейските карнавални градове в Ямбол е признание за града ни като европейски фестивален център и за опита ни в организирането на мащабни културни събития”, заяви  кметът Георги Славов.

Домакинството на Ямбол се ползва и с подкрепата на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Годишната среща на Федерацията е уникален шанс за представяне на Ямбол и на България като цяло като атрактивна дестинация  за културен, исторически и фестивален туризъм.

Форумът има за цел както да представи традициите на града – домакин, така и да бъде поле за обмен на идеи и опит при организирането на фестивали. Затова и програмата на 33-я Конгрес на ФЕКГ  включва редица делови събития, тематични вечери и атрактивни дестинации, които представят Ямбол и България като привлекателно място за културен туризъм.