През зимата решават водният проблем на Мокрен
През зимата решават водният проблем на Мокрен / netinfo
„Хората са настроени положително към американците, защото ще има полза за село Мокрен от тяхното присъствие”, заяви кметът Емил Енчев.

Според него тази година на полигона са работили около 50 души от селото. Те са ангажирани като помощен персонал към различните фирми – в строителството, към поддръжка, в кухнята и като хигиенисти и получават около 600 лв. месечно. За съжаление не всички, които искат, са наемани на работа.

„Няма механизъм, с който да въздействаме на фирмите да наемат хора предимно от село Мокрен. Те идват със свой персонал и вземат на работа малка част от нашите жители. Донякъде и ние сме си виновни, защото не отговаряме на изискванията за английски език. Например в кухнята имаше такива изисквания и наеха хора от Сливен. За други дейности също искат английски”, каза Енчев.

Той обяви, че селото ще се възползва от два инфраструктурни проекта на полигона. Единият е свързан с включване на Мокрен в интернет, тъй като има прекаран оптичен кабел до „Ново село”. Другият проект ще се реализира през зимата. Тогава ще се изгради тръбопровод към полигона с разклонение към селото и ще се реши водния проблем на жителите.