Повече от 300 безработни са включени в програми за заетост
Повече от 300 безработни са включени в програми за заетост / Дарик Сливен, Архив

През първия месец на годината 320 души в Сливенска област са работили по програми за заетост, финансирани от държавата. Най-много са хората, работили по програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост“ - 189 души, следвани от наетите по програчата „Асистенти на хора с увреждания“ - 76 и 10 души по програмата „Нови възможности за заетост“, съобщи  Росица Хаджиева от Бюрото по труда в Сливен.

21 души са работили по програмата за азетост и обучение на хора с трайни увреждания и още толкова младежи са наети в държавната администрация по програмата „Старт в кариерата“. През месец януари по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ са работили 164 души, 12 от които са новонаети.

Най- много са работили по програмата „Подкрепа за заетост- 108 души. Други 40 са ползвали средства за транспорт по схема „По- близо до работа“. 12 заети лица са получили ваучери и са включени в обучение „Аз мога повече“. 23- ма души са приключили обучението си, като за 16 от тях тое било свързано с придобиване или повишаване професионалната им квалификация, уточни Хаджиева.