Помещения в детска градина, ремонтирани с помощта на Отдела за военно сътрудничество към Посолство на САЩ откриват в Ямбол
Помещения в детска градина, ремонтирани с помощта на Отдела за военно сътрудничество към Посолство на САЩ откриват в Ямбол / DarikNews.bg, архив

Церемония по откриването на ремонтирани помещения в сградата на ЦДГ „Радост” в Ямбол ще се състои на 1 август. Обновяването стана факт със средства, осигурени по програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към Посолство на САЩ в София, съобщават от Обина Ямбол. Военнослужещи от Експедиционната ескадрила Ред Хорс на Военновъздушните сили на САЩ и 2-ра механизирана бригада от Сухопътни войски на Българската армия обединиха усилията си и за малко повече от месец успяха изцяло да преобразят условията  в детска група „Снежанка”.

Ремонтните дейности включиха подмяна на дограмата и настилките, пребоядисване на занималня и спално помещение, рехабилитация на санитарните помещения.

 

В церемонията по откриването ще участват зам.-кметът на община Ямбол Стоян Драгнев, Марк Дилард - съветник по политико-икономическите въпроси към Посолството на САЩ, представители на министерство на отбраната и др.