Подполковник Алексей Бойчев, заместник командир на 22220, се прости с бойното знаме и премина в запаса
Подполковник Алексей Бойчев, заместник командир на 22220, се прости с бойното знаме и премина в запаса / Център за подготовка на специалисти , Сливен

Военен ритуал по изпращане в запаса на заместник-командира на формированието 22220 в Сливен подполковник Алексей Бойчев се състоя на централния плац на формированието.

В тържествена атмосфера, пред строя на целия личен състав той се прости с бойното знаме, поради навършване на пределна възраст за притежаваното военно звание. От името на Началника на отбраната на подполковник Алексей Бойчев беше връчен сувенирен нож „маузер" на поставка. За своята служба през годините той получи и получи грамота от командира на в.ф. 22220 полковник Любомир Вачев, придружена от благодарствен адрес и сувенир за спомен, изработен във формированието.

Добри пожелания отправя и благодарственият адрес от колегите от НВУ „Васил Левски", подписан от началника на катедра ОУТПСВ полковник доцент д-р инж. Владко Сидеров.

Подполковник Алексей Бойчев заяви: „Разделям се с най-добри чувства с армията. Ще ми липсва военния живот и работата с колегите. Пожелавам им успехи в службата и в личния живот."

Подполковник Алексей Бойчев е завършил ВНВУ „Васил Левски" през 1984 г. , Военна академия „Г.С. Раковски" през 1994 г. и стратегически курс през 2011 г. Има военна специалност „Мотострелкови войски, КЩ, ОТ, общовойскова.Служебният му път е преминал в гарнизоните Елхово и Сливен. През последните години е заместник командир в Център за подготовка на специалисти.

Има много поощрения и награди, сред които са грамоти, предметни награди, обявяване на благодарност и награден знак „За отлична служба" - първа степен от министъра на отбраната през 2009 г.