Подновиха читалищната сграда в Иречеково
Подновиха читалищната сграда в Иречеково / Общински пресцентър Стралджа

Повече от 80 хил. лв. е насочила община Стралджа от бюджета за основен ремонт на читалището в Иречеково, съобщават от общинския пресцентър. Сградата, която е строена  през 70-те години на миналия век е била доста порутена. След една добра сделка по продажба на земеделски общински земи и постъпления в общинския бюджет кметът на общината Митко Андонов е осигурил възможност за възстановяване на читалището.

 

На финала на строителните работи сградата изглежда съвсем различно от преди и се вписва в площадното пространство на селото. Пред нея e паметникът на загиналите, новопостроена чешма и поддържана цветна градинка.

При посещението си в Иречеково Митко Андонов е поискал да се увери в добре свършената работа от строителите. Средствата са изразходени за подновяване на покрива, смяна на дограмата,  вътрешно и външно боядисване, ново осветление в залата и др. Заедно с Николай Савов, кмет на Иречеково и инж. Радостина Василева, нач.отдел ТСУ при общината, бяха обсъдени всички довършителни дейности по приключване работата на обекта.