Пияни шофьори хванати по празниците
Пияни шофьори хванати по празниците / Дарик Сливен, архив

На 21 април на бул.”Бургаско шосе” в Сливен е спрян за проверка лек автомобил “Рено”, управляван от мъж на 56 години от Сливен. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 2,05 промила.

Служители на Пътна полиция в Нова Загора са установили двама водачи с концентрация на алкохол над 1,2 промила. По време на полицейска операция на територията на община Нова Загора на 18 април в 23,02 часа в село Каменово е спрян за проверка лек автомобил “Пежо”, управляван от мъж на 45 години от същото село. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,87 промила. На 21 април на ул. “Проф. М. Балкански” в Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил БМВ, зад волана е 57-годишен мъж, който при проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 2,23 промила.

Бързо досъдебно производство е започнато в РУ „Полиция” - Котел срещу водач употребил алкохол над 1,2 промила. Той е хванат да шофира пиян на 19 април в село Градец. Мъжът е на 60 години, от същото село, а установената концентрация на алкохол е 1,48 промила.

Две бързи досъдебни производства са започнати и в РУ „Полиция” - Твърдица срещу пияни водачи. На 18 април на ул. “Д-р Иван Пашов” в Твърдица е спрян за проверка лек автомобил “Хонда”. Той е управляван от 43-годишен от същия град. При проверката за употреба на алкохол уредът е показал положителна проба от 2,77 промила. Шофьорът е арестуван за 24 часа. На 20 април в 00,01 часа в село Сборище е спрян за проверка лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от 26-годишен мъж от същото село. При проверката за употреба на алкохол е показал положителна проба от 1,90 промила.

Две катастрофи след употреба на алкохол са били регистрирани през почивните дни. На 17 април, около 20,20 часа в село Скобелево е настъпило пътно произшествие между лек автомобил “Опел Астра” и мотопед с неустановена марка. От инцидента е пострадал 39-годишният водач на мотопеда. Той е със счупена ключицата на дясната  ръка, без опасност за живота. Пострадалият е отказал медицинска помощ. Автомобилът е управляван от мъж на 36 години от село Злати войвода, неговата проба за употреба на алкохол е отрицателна. Но пробата на водача на мотопеда е показала 1,83 промила. При направената проверка е установено, че той е неправоспособен. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 април, около 11,00 часа в град Сливен на кръстовището на бул. ”Бургаско шосе” и ул. ”Пушкин " е настъпило пътно произшествие между лек автомобил “Хонда” и велосипедист. Лекият автомобил е управляван от мъж на 54 години от Сливен, пробата за алкохол е отрицателна. От произшествието е пострадал велосипедистът, който е получил фрактура на ляво бедро и е настанен в ортопедично отделение на МБАЛ - Сливен, без опасност за живота. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 0,71 промила.