Нели Минчева: „Да направим Сливен по-уютен
Нели Минчева: „Да направим Сливен по-уютен / netinfo

Кандидатът за кмет на Сливен от ОДС Нели Минчева заяви днес пред журналисти, че демокрацията е в много по-голяма опасност отколкото преди 10 години.

„Сега политиката почти е равнозначна на пари. Оказа се, че съдбата на много хора зависи единствено от приумиците на случайно попаднали в политиката хора, водени от финансови подбуди, от техния финансов интерес, от техните лични войни. Преди две години двама души влязоха в личностна война, която ако си беше останала тяхна лична, мен не ме засяга, но тази война се пренесе в целия град, в Общинския съвет, където през тези две години не се гледаше какви предложения се внасят, а се водеше война коя група ще надделее. Вече две години градът ни е обхванат от „омразата". Всичко това е за сметка на сливналии. Омразата не е градивно чувство. Предлагам да сложим край на това. Смятам, че е необходимо да върнем политиката отново в града и в Общинския съвет", каза Нели Минчева.

Мотото на нейната кампания е „Да направи града ни по-уютен, деня ни по-сигурен и бъдещето ни по-щастливо". Приоритетите в работата й като кмет на Сливен в първите месеци ще бъдат възстановяване на улиците и тротоарите, възстановяване на нормалното движение на автомобилите и паркирането, възстановяване на зелените площи в града. Една от целите й ще бъде превръщането на Сливен в „най-чистия град" на България. Според Нели Минчева това може да стане чрез връщане на свободата на конкуренцията и ненамеса на кмета в търговските отношения между общината и фирмите.

„По този начин ще успеем с много по-малко финансови средства да постигнем много по-добро качество на извършваните услуги", допълни Нели Минчева. Тя е водач на листата за общински съветници, втори е специалистът по международни отношения и финанси Димитър Куршумов, а трети е видният диригент Методи Григоров. Нели Минчева е родена на 11 октомври 1963 г. в гр.Сливен. Средно образование завършва в Гимназия с преподаване на френски език - Сливен. Висше образование завършва във ВИИ "К.Маркс" - София и следдипломна квалификация - специалност "Мениджмънт" в Стопанска академия гр.Свищов. Работила е като гл.счетоводител на общинска фирма, н-к отдел "Икономически" в "Балканбас", гл. директор на ДСК - клон Сливен, директор Пощенска банка-Сливен. Понастоящем е управител на "Емпорики банк" - Сливен.

Омъжена е, с една дъщеря. Казва, че не прави компромиси заради нейни лични цели, вечер заспива с чиста съвест, а сънят й е спокоен.