Натоворено движение в района на Петолъчката
Натоворено движение в района на Петолъчката / Sofia Photo Agency, архив: Юлиана Николова

 

Натоварено е движението по маршрута от Бургас към Петолъчката, съобщиха за Дарик от КАТ Пътна полиция. Средната скорост на автомобилите в участъка е между 20-30 км/ч. Заради задръстването част от превозните средства се отклоняват по маршрута през Сунгурларе по направлението за Сливен.

Очаква се висока интензивност на движението по основни пътища в страната и на входовете на София, предупреждават от полицията. Движението по магистрала „Тракия” вече е натоварено. Колони от автомобили се образуват в района на Ихтиман и Вакарел в посока София, както и при отбивката за Околовръстното.

Изключително интензивен е трафикът по главен път Е-79 в района на Благоевград. Тапи се образуват между Благоевград и Дупница в района на селата Мурсалево, Усойка и Джерман, през които преминава пътя, а скоростта е ограничена до 60 км. Това са. В Дупница пък натоварването е заради затворената лента за движение в посока Благоевград.

От Агенция „Пътна инфраструктура” пък съобщават, че по магистрала „Хемус” се извършва рехабилитация на естакада край Девня, поради което е затворено лявото платно в района. Движението е пренасочено по пътя Русе - Варна. В района на Каспичан е затворено дясното платно и движението също е пренасочено.

Преминаването през всички гранични пунктове се осъществява нормално, съобщиха от МВР. Няма регистрирани струпвания на моторни превозни средства и не се налага по-дълъг престой в зоната на пунктовете. 

Нормализирано е движението на ГКПП Калотина, където вчера се образуваха опашки на изход от страната. На ГКПП Кулата и ГКПП Илинден е регистрирано засилено движение на вход, но няма струпвания на превозни средства.

Пред Дарик главен инспектор от Пътна полиция Красимир Костов успокои, че не се очаква колоездачната обиколка да затрудни допълнително движението.