акция на КАТ хасково
акция на КАТ хасково / МВР Хасково
Продължава тенденцията по намаляване броя на пътните произшествия на територията на ОДМВР-Сливен. Това заяви началника на КАТ Сливен  гл. инспектор Илиян Николов.

56 катастрофи са регистрирани от 1 до 30 август, за същия период на 2017 година те са били 91 или с 35 по-малко. Тежките произшествия са 12 с 1 загинал и 15 ранени. За същия период на миналата година загиналите са били с 4 повече. Намаление се отчита и при ранените- 15 за 2018, 11 за 2017 година.

Положителните резултати са благодарение на завишаване на  административно наказателната дейност и ежедневния контрол по пътна безопасност. Установените нарушения за месец август са 3949, съставените актове са 438, електронните фишове са 1875.

През месец септември в сектор „Пътна полиция” са предвидени операции по безопасност на движението във връзка с първия учебен ден и контрол по отношение годността на пътната маркировка и обезопасителните съоръжения в районите на учебните заведения. При забелязване на нередности ще бъдат отправени препоръки към съответните общини.