Морски пехотинци озеленяват Зимница
Морски пехотинци озеленяват Зимница / община Стралджа

Военнослужещи от Морската пехота на САЩ, които участват в ученията на полигона на Ново село озеленяват село Зимница. Идеята е кметство Зимница и военнослужещите да продължат сътрудничеството и приятелските връзки, подчерта кметът Милен Стамов.

Кап. Кевин Стюарт, ръководител екип „Цивилни дейности" Черноморски ротационен отряд : сержант Никълъс Бужа, цивилни дейности , втори лейтенант Кейти О'Брайън, публични дейности, старшина Имануел Джонсън, фотография, сержант Матю Нюгаард, военен инженер, младши капрал Аарон Луна, младши капрал Малачи Андерсон, младши капрал Даниел Сиърс и младши капрал Кайл Стейли от Морската пехота на САЩ и заедно с домакините засадиха алеята.

Морски пехотинци озеленяват Зимница
netinfo

Първата копка направиха заедно кап. Кевин Стюарт, Божидар Нихорлиев, зам.кмет на общината и Милен Стамов, кмет на с.Зимница. Засадени са 1200 броя лигуструм. Поставена беше и специална указателна табела с информация за екоакцията като символ на приятелството и ангажираността за продължаване на партньорството.

Екоакцията в Зимница е част от планираните Българо-американските съвместни инициативи в изпълнение на Споразумението за сътрудничество между България и САЩ.

Пример за добрите отношения на Морската пехота на САЩ с кметство Зимница е и осъществения ремонт на ЦДГ в селото през 2009г, съобщиха от пресцентъра на община Стралджа.