Кървав купон в село Мелница
Кървав купон в село Мелница / Дарик Сливен

Семеен купон на роми в елховското с. Мелница завърши с кърваво убийство. 50-годишният Иван Иванов е заклан като яре, а в ареста вече е убиецът му Михаил Тодоров на 34 години.

Още от обяд Иван и съпругата му Росица Ангелова заседнали на гости в дома на племенницата си, която живеела с Михаил. До вечерта изпили около 6 литра вино. Вече порядъчно пийнали двамата мъже се скарали. Поводът бил спомен на свакото Иван за добре прекарани дни в Гърция със съпругата на Михаил, където били заедно на гурбет.

В изблик на пиянска ревност Михаил ударил с юмрук Иван в лицето. Двете жени разделили биещите се и гостите си тръгнали. Но едва изминали и 50 метра Иван и Росица били застигнати от Михаил, който извадил нож.

Младият мъж замахнал и наръгал свако си. Единственият удар се оказал фатален - острието нацелило аортата и я срязало. Смъртта на Иван настъпила за не повече от две минути след наръгването.

От селото казаха, че до вечерта на скандала Иван и Михаил се разбирали добре. Никога не се били карали. Михаил работел като козар, от време на време се хващал на обща селскостопанска работа в съседните села.

Убитият Иван и съпругата му се завърнали наскоро от поредния гурбет в Гърция.