/ община Котел
Котел отбеляза празника си за втори път в условия на пандемия, съобщиха от пресцентъра на общината. Редица от предвидените събития в празничната програма бяха отменени.

Денят започна с литургия в храм "Св. Троица". Представители на общинското ръководство, образователни и културни институции, политически партии и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на българския възрожденец Георги Раковски.

Деца от Центъра за подготовка и личностно развитие, съвместно с библиотека "Петър Матеев", поставиха цветя пред паметниците на видните котленци Кръстю Раковски, кап. Георги Мамарчев, Гаджал Войвода, д-р Петър Берон и Софроний Врачански.

Фестивал на етносите в Котел отдава почит към Раковски

На площад "Възраждане" и по пешеходната улица на града може да бъде видяна фотоизложба на тема "Спомени за Котел", представяща котленци от старо време, както и снимки на сгради от стария Котел, предоставени от местния исторически музей и от котленеца Живко Христов. Националният исторически музей - София е предоставил за празника постерната изложба "През пресата и сабята" във фоайето на Пантеона на Г. Раковски и музейна експозиция на "Котленски възрожденци".

Честванията за Деня на Котел ще завършат с празнична заря в 20 ч.
БТА