/ община Котел
Отменят се част от тържествените събития по повод 1 ноември - Ден на народните будители и празник на град Котел, съобщиха от общинския пресцентър. Причината са въведените противоепидемични мерки и растящата заболеваемост от коронавирус.

Няма да се проведе тържествената сесия на Общински съвет- Котел.

На 1 ноември от 10.00 ч. в храм "Света Троица" ще бъде отслужен благодарствен молебен. Венци и цветя от името на общинското ръководство ще бъдат положени в 10.30 ч. пред паметника на Георги Раковски и котленските будители.

Котел отбелязва Националния празник на Република България – 3 март

На централни улици в града ще бъде представена външна фотографска изложба на тема "Спомени за Котел" с емблематични снимки от живота на града, предоставени от Исторически музей Котел и от котленеца Живко Христов.

Още една изложба може да бъде посетена в града на празника - Националният исторически музей - София гостува в Котел с постерната изложба "През пресата и сабята". Тя проследява борбата на Раковски за освобождението на България със силата на оръжието и печатното слово. Експозицията ще бъде открита в 13.00 ч. в Пантеона на Раковски и ще остане до 30 април 2022 г. От 14.00 ч. ще бъдат обявени резултатите от Националния исторически конкурс за есе на тема: "Любовта към отечеството превъзходи всички световни добрини", организиран от областна администрация Сливен, посветен на двестагодишнината от рождението на Раковски.

Честванията за Деня на Котел ще завършат с празнична заря в 20.00 ч.
БТА