Камери из Сливен ни снимат денонощно
Камери из Сливен ни снимат денонощно / Thinkstock/Getty Images

40 камери за видеонаблюдение са разположени на територията на град Сливен и снимат. Те са свързани с офиса на „Общинска охрана и СОТ”, където записаното се обработва. Договорът за видеонаблюдение е сключен още през предишния мандат, а сумите по него вече са изплатени, съобщи кметът Кольо Милев. Той допълни, че целта е всички подходи и изходи на град Сливен, възловите кръстовища, административните сгради, обществените сгради, детски градини и ясли да бъдат наблюдавани. Ще бъдат включени още музеите, галериите в града, камери ще има и в по-малките населени места.

Според кмета Кольо Милев вече е воден разговор с директора на Областната дирекция на МВР Чавдар Божурски, както и с представители на фирмата изпълнител за работата по договора. Фирмата е „Първа частна полиция” , а стойността на договора е над 300 000 лева.

Съдружникът във фирмата Петър Начев каза за Дарик, че около 40 камери работят и снимат в град Сливен почти 8 години,с прекъсване, тъй като не е плащано. Предстои в най-скоро време да започнат работа още 40, а всички 158, колкото са по договор, вероятно ще започнат да снимат до два-три месеца. „И Лечков, и Кольо Милев имаха доброто желание видеонаблюдението да започне да работи в цял капацитет, пречките бяха по-скоро административни. Не сме спирали работа и не едно престъпление в Сливен бе разкрито именно благодарение на тези камери” – категоричен е Петър Начев.