/ ОД на МВР-Сливен
Иззети наркотици и арести при операция на полицията в Сливен срещу наркорозпространението. Акцията е с цел установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространението на наркотични вещества. На 7 август служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ са задържали 45-годишen мъж от Сливен.

След акция: Иззеха 100 килограма тютюн без акцизен бандерол

При проведените процесуално-следствени действия в дома му полицейските служители са намерили и иззели плик, съдържащ суха листна маса, която на полевия тест е реагирала на марихуана, незаконно притежаван пистолет „Макаров“ със заличени номера и боеприпаси, като и други предмети и вещи, имащи отношение към престъпната дейност на задържания
 

Иззети наркотици и арести при операция на полицията в Сливен срещу наркорозпространението
ОД на МВР-Сливен


Мъжът е криминално проявен и осъждан за причиняване на телесна повреда, хулиганство, кражба и други. В хода на операцията на булевард „Илинденско въстание“ криминалисти на РУ-Сливен са извършили проверка на лек автомобил, като в него е установен 44-годишен мъж. В него са намерени и иззети наркотични вещества - канабис. Той е криминално проявен за измами и кражба. И двамата мъже са задържани за 24 часа.

След мащабна акция в Сливенско: Разкрити престъпления, иззети наркотици и задържани лица (СНИМКИ)

Образувани са две досъдебни производства под надзора на Окръжна прокуратура. Наложена им е 72-часова мярка
. Прокуратурата е внесла искане за тяхното постоянно задържане. Мярката ще бъде гледана днес.