/ Община Сливен
Започна изграждането на мрежа за улично и парково осветление в кв. „Стоян Заимов“-север в Сливен.

"Проектът е важна част от политиката ни за подобряване на средата на живот за хората. Желанието ни е да променяме инфраструктурата и това се случва постепенно. Миналата година поставихме 113 осветителни тела в 22 населени места в общината и реконструкция на осветлението в квартал "Клуцохор", където не беше работено повече от 20 години", каза кметът Стефан Радев.

Приключиха ремонтите на важни обекти в община Сливен

Предвижда се в кв. "Стоян Заимов"-север да бъдат монтирани 27 стълба с LED осветление за улиците в квартала. Всяко осветително тяло е с мощност 27 вата. Ще бъдат монтирани и 17 по-ниски стълба за парково осветление. И те ще бъдат с LED осветителни тела с мощност 19 вата. Срокът за приключване на работата по проекта и за въвеждането му в експлоатация е до три месеца, но при добри метеорологични условия осветлението може да стане факт и за по-кратко време.

В района има жилищни блокове, лечебно заведение, висше учебно заведение и студентско общежитие, на които ще се реши дългогодишен проблем с осветлението на обществените места.

Първият проект за осветление на кв. „Стоян Заимов“-север е от 2009 година, но не е реализиран. През 2016 г. е направена актуализация и Община Сливен осигури средства за изграждането на мрежата.