Сливен
Сливен / община Сливен
Приключи ремонтът на покрива на сградата на бившата „Популярна банка“. В продължение на два месеца старата дървена конструкция на покрива беше сменена с нова, сменени са керемидите и капаците.

Възстановен е куполът на сградата. Той е с характерна изработка, която е запазена при възстановяването, съобщиха експерти от отдел „Общинска инфраструктура“.

Ремонтирана и обработена е ламаринената обшивка на купола и е боядисана с високоустойчиви на температурни разлики материали. На сградата е укрепен със съвременни средства оригиналният гръмоотвод.

Сливен
община Сливен


Детска градина „Слънчо“ в село Самуилово е с основно ремонтиран котел. Ремонтът е извършен за осем дни.

Детска градина „Роза“ в село Жельо войвода има нов котел, за който ще се използват пелети. Изграден е нов комин и са подобрени качествата на съществуващите радиатори с цел по- добро топлоотдаване.

Работата там приключи за около един месец. Със смяната на стария котел с нов ще се постигне значителна икономия на средства от вида на използваното гориво.

Средствата за ремонт на бул. "Хаджи Димитър" се очакват до края на годината

Продължава работата по преходен обект в Кермен. Там се прави ремонт на кухненския блок на детска градина „Здравец“. Подменят  се подовите настилки, фаянсовите облицовки, покритието на стените и таваните. Подменят се дограмата и вратите.

Ремонтират се отоплителната, водоснабдителна и канализационна инсталации. Извършва се хидроизолация на покрива и е извършено конструктивно укрепване на кухненския блок. Ремонтът ще продължи и през 2018 г.